Mi-D 12-20 | BUCĂTĂRIE 13-18

Waldkafe

TRADIŢIE DE LA 1905

O POVESTE DE LA 1905

De la deschiderea din 1905 de către familia Kuschmannn, Waldkafe a devenit un punct de atracţie al vremii, mai ales pentru cei ce în fiecare duminică se plimbau către pădurea din apropiere. Funcţionand atât ca pensiune, cât şi ca restaurant/cafenea, oferea, pe lângă frumuseţea priveliştilor de deasupra Bartolomeului si Martinsberg până la Cetăţuie, şi o panoramă asupra Ţării Bârsei, toate acestea însoţite de muzica vremurilor.

ISTORIE ŞI TRADIŢIE

Timp de două generații, până în perioada interbelică, a strans în jur atât comunitatea sașilor cât și cea a maghiarilor și românilor, fiind un liant tradițional cultural și social. Povestea Waldkafe a fost oprită pe venirea celui de al II-lea Război Mondial și a anilor de comunism, locația suferind mici modificări structurale și de locatari, imobilul nefiind naționalizat, dar suferind în urma legii locației cu 7m2 de persoană. Timp de aproape 50 de ani a fost reședinta Prof. Cuza Constantin, soțul lui Thea Herta Hortense Kuschmann și om de cultură, scriitor și unul dintre cei mai iubiți dascăli ai Liceului Andrei Saguna din Brașov. Un capitol special al Waldkafe va fi dedicat acestui reper al culturii brașovene.

Dupa 114 ani de la deschiderea inițială și după un an de lucrări atent efectuate de către meșterul Mircea Leon, sub îndrumarea mai multor prieteni designeri, arhitecți și constructori, nepotul profesorului aduce la viață un crâmpei din viața târgului de altă’dat.

Dupa 114 ani de la deschiderea inițială și după un an de lucrări atent efectuate de către meșterul Mircea Leon, sub îndrumarea mai multor prieteni designeri, arhitecți și constructori, nepotul profesorului aduce la viață un crâmpei din viața târgului de altă’dat.

VECINĂTATE. COMUNITATE. ARTE.

Vecinătatea, caracteristica de bază a societăți sașilor, este forma de organizare ce creează legături și interacțiuni ce duc la întărirea comunității, ce își propune schimbul de idei și suport economic, intelectual, emoțional și fizic (claca).

Waldkafe își propune ca, în această lume a unei societăți dezbinate și bazată pe principii concurențiale reci, să apropie vecinătatea, să creeze un cadru al interacțiunii între oameni ce locuiesc în Brasovul Vechi, să devina un mic centru al comunității, unind și promovând micii întreprinzători din zonă în scopuri turistice și comerciale.

Waldkafe va milita pentru păstrarea tradițională a zonei și a tot ceea ce reprezintă istoria și cultura celor trei naționalități: a sașilor, maghiarilor și românilor. Cele 7 arte vor însoți laitmotivul cafenelei culturale, aducând 7 posibilități de exprimare, oferind fiecarui om varianta de a aduce la suprafață ceea ce gândește pozitiv, reușind să exprime gânduri prin visual, auditiv, olfactiv și gustativ.

Waldkafe vă așteaptă pe terasa cafenelei, în gradină, la o degustare, la evenimentele ce vor avea loc în cafeneaua culturală sau sa vă întâlniți în cadrul profesional în zile dedicate workshopurilor, să asistați la mini concerte și evenimente culturale în vechiul pavilion sau să admirați priveliștea Brașovului Vechi și a Țării Bârsei în zilele senine.

WALDKAFE  |  Str. Cloşca 28, Braşov |  0742 097 707  |  Facebook